Welcome to the Blackout Audio Techno Forums :: Underground Network.
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Ultimate Freak
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    1,230

    Default USA to UK power adaptor



    Just bought a distortion unit from the USA, got it on the cheap so well chuffed

    Anyways I aint sure what adaptor to use for the usa plug to the uk power socket

    this is the info about the unit

    The KV-100 uses a wall transformer that puts out 12 volts AC (not DC). It should have at least 1.5 amps (1500 mA) of current. The plug is a standard 2.1mm barrel plug, the same as you see on most guitar pedals

    from this can anyone link me up or at least tell me what adaptor I need. Someone did mention to me that I might need a "step down" adaptor because of the different voltages??

    Or could anyone link me up to an actual power adaptor for the unit with the info above??

    tbh its all above my head so any help would be hugely appreciated :)
    Last edited by ritaheed; 20-11-2010 at 05:21 PM.

  2. #2
    BOA Lifetime Member
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Chokhmah
    Posts
    7,496

    Default

    Quote Originally Posted by ritaheed View Post
    Just bought a distortion unit from the USA, got it on the cheap so well chuffed

    Anyways I aint sure what adaptor to use for the usa plug to the uk power socket

    this is the info about the unit

    The KV-100 uses a wall transformer that puts out 12 volts AC (not DC). It should have at least 1.5 amps (1500 mA) of current. The plug is a standard 2.1mm barrel plug, the same as you see on most guitar pedals

    from this can anyone link me up or at least tell me what adaptor I need. Someone did mention to me that I might need a "step down" adaptor because of the different voltages??

    Or could anyone link me up to an actual power adaptor for the unit with the info above??

    tbh its all above my head so any help would be hugely appreciated :)
    DSP1273 Shaver/Toothbrush Plug Adapter - 2 Pin Socket: Amazon.co.uk: Electronics

    you need this.

    i have two stanton decks from the usa.

    and just plug them into this.

    i cant stop the eschaton

  3. #3
    It is inevitable.
    Join Date
    May 2006
    Location
    not sure.
    Posts
    12,277

    Default

    just do what we do- stick a screw driver in the earth and push the tag down and then slap in the 2 pin to Live and Neutral. Make sure your socket is turned off first. Works fine.
    Bás Ar An Impireacht

  4. #4
    It is inevitable.
    Join Date
    May 2006
    Location
    not sure.
    Posts
    12,277

    Default

    Right just read your post back- we only do this for the Technics 1210's.
    Bás Ar An Impireacht

  5. #5
    Ultimate Freak
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    1,230

    Default

    dont think i can chance it with one of these power adaptors, think im going to need a uk power supply that is compatible with the unit

    anyone know what one to buy with the info ive given?

    honestly not sure! those adaptor things just dont seem safe to me so im currently trying to find uk power supply's for all my other european units

  6. #6
    It is inevitable.
    Join Date
    May 2006
    Location
    not sure.
    Posts
    12,277

    Default

    i'll have a look around tomorro mate and see what I can find out for you. :-)
    Bás Ar An Impireacht

  7. #7
    Ultimate Freak
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    1,230

    Default

    got one ;) distortion unit coming this wednesday :)

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to top